מדינת ישראל נ' סחר ושיווק בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום קריות
10745-07-08
28.4.2011
בפני :
טל תדמור-זמיר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. חברת ר.ע.מ.מ סחר ושיווק בע"מ
2. רביע אבו זלאם

החלטה

החלטה

התיק דנן מצוי במהלך שמיעת הראיות, כאשר לאחר שתי ישיבות, ביום 5.5.10 הכריזה המאשימה "אלה עדיי".

ההגנה ביקשה להמציא חוות דעת גרפולוגית מטעמה כחלק מראיותיה ולאחר שהדיון נדחה, ביקשה המאשימה להמציא חוות דעת גרפולוגית מטעמה.

בקשת המאשימה נסמכה על טענות ההגנה עד אותו מועד, תוך שצויין כי לו יאשר הנאשם כי חתם על מרבית החשבוניות (ת/2), ייתכן ותתייתר הגשת חוות דעת גרפולוגית מטעם המאשימה.

בהמשך, בעקבות הודעה מטעם הנאשם בה הוא מאשר כי חתם על 41 מתוך 52 החשבוניות (ת/2), הודיעה המאשימה ביום 29.3.11 כי היא חוזרת בה מבקשתה לערוך חוות דעת גרפולוגית נגדית, אולם בצד זאת, הודיעה כי תבקש להרשיע את הנאשם גם בעבירות לפי סעיפים 117 (ב) (3) ו- 117 (ב) (8) לחוק המע"מ, עבירות אשר לא יוחסו לנאשם בכתב האישום המקורי.

ב"כ הנאשמים הגיש תגובתו בכתב להודעת המאשימה ובה, כמו גם בדיון היום, התנגד נחרצות לבקשתה כאשר לטענתו מדובר בחוסר תום לב.

המבחן הקובע לצורך הרשעת נאשם בעבירות שהתגלו במהלך המשפט ואשר לא יוחסו לו בכתב האישום המקורי, הוא מבחן "ההזדמנות הסבירה להתגונן".

פרשת ההגנה בתיק זה דנן טרם החלה, הודעת המאשימה באה למעלה מחודש טרם שמיעת ראיות ההגנה ובנסיבות אלה אני סבורה כי תנתן לנאשם הזדמנות סבירה להתגונן מפני אותן עבירות בהן מבקשת המאשימה להרשיעו בנוסף, לרבות הצגת ראיותיו, גרסתו וקו הגנתו לאור אותן עבירות.

לאור טענות ב"כ הנאשם, רואה אני להבהיר כי בקשת המאשימה לא באה בהסתמך על ראיותיה היא, אלא בהסתמך על שינוי מסוים בקו ההגנה כפי שבא לידי בטוי במסמך אשר נשלח מטעם ב"כ הנאשם למאשימה.

אותו מסמך טרם הוגש לבית המשפט ואינו מהווה ראיה מטעם מי מהצדדים בשלב זה.

פרשת ההגנה תשמע כפי שנקבע ביום 5.5.11 בשעה 09.30.

ניתנה והודעה היום כ"ד ניסן תשע"א, 28/04/2011 במעמד הנוכחים.

טל תדמור-זמיר, שופטת

הוקלד על ידי: מואטי סיגל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>